Переправляв чоловіків за кордон:ДБР на Полтавщині викрило посадовця ДСНС

Переправляв чоловіків за кордон:ДБР на Полтавщині викрило посадовця ДСНС

Заступник начальника одного з районних управлінь ДСНС Полтавщини організував бізнес з переправлення чоловіків за кордон. Слідство задокументувало одержання посадовцем від одного з клієнтів 20 тисяч доларів та оригіналів документів призовника, повідомляє Державне бюро розслідувань.

ʼʼЗа 20 тис. доларів фігурант обіцяв через знайомих допомогти оформити 2 групу інвалідності та внести відповідні відомості до спеціальних баз даних. Також ухилянтам посадовець обіцяв допомогу у разі форс-мажорних ситуаційʼʼ, - повідомляють у ДБР.

Під час обшуків вдома у посадовця працівниками СБУ та ДБР також вилучено пакет з документами іншого “клієнта”.

ʼʼПосадовцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивівʼʼ,- повідомляють у правоохоронних органах.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За інформацією ДБР, слідство триває. Нині встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до схеми, у тому числі серед членів комісій МСЕК

Нагадаємо, на Рівненщині завершено розслідування щодо лікаря, який видавав фіктивні діагнози чоловікам, що ухилялися від військової служби. За організацію схеми відповідальний адміністратор приватного медичного центру та його спільник.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Прикарпатті затримали прикордонника, який організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Головне