Переправляли через кордон чоловіків з "інвалідністю": двоє правоохоронців постануть перед судом

Переправляли через кордон чоловіків з

Двоє співробітників правоохоронних органів постануть перед судом за організацію схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон під виглядом інвалідів. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними ДБР, незаконну схему налагодив посадовець одного з правоохоронних органів на Волині та залучив до неї ще одного спільника.

"Посадовець одного з правоохоронних органів на Волині вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у 8 тис. доларів США. В одному з епізодів, "клієнт" на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль спільнику правоохоронця - прикордоннику, після чого був оформлений ніби як "особа з інвалідністю за наявності посвідчення". При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав", - йдеться у повідомленні.

Кошти він "клієнтів" зловмисник отримував трьома траншами: 4,5 тисячі доларів за початок підготовки до виїзду за кордон, 1,5 тисячі доларів безпосередньо перед виїздом і останні 2 тисячі доларів після виїзду за кордон передавала довірена особа.

Посадовця затримали під час отримання залишку коштів від посередника. Його звинувачують у організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна", на Закарпатті вантажівка прорвала держкордон в бік Угорщини, у ДПСУ підтвердили затримання 32 українців. 

Головне