Перемовини у Саудівській Аравії не призведуть до мирної угоди, – Білий дім

Перемовини у Саудівській Аравії не призведуть до мирної угоди, – Білий дім

В Білому домі не очікують відчутних результатів від майбутніх переговорів про мирний план щодо України в Саудівській Аравії.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю Голосу Америки.

За його словами, цей саміт буде лише продовженням дискусії щодо формули миру Зеленського.

"Частково ціль тут полягає в тому, щоб більшу частину міжнародної спільноти ознайомити з формулою миру президента Зеленського та спробувати заручитися певною підтримкою для цього руху вперед", — заявив він.

Кірбі наголосив, що ключовим компонентом є повага до територіальної цілісності та суверенітету України, оскільки вся формула миру Зеленського базується на цій ідеї.

Він заявив, що важливо пам’ятати, що це не мирні переговори і не переговори про припинення війни.

"Люди не повинні дивитися на зустріч у Джидді як на форум, через який можна досягти певних і відчутних результатів. Насправді мова йде про постійну розмову про те, як може виглядати ця формула миру", - наголосив він.

Нагадаємо, Південна Корея розглядає можливість участі в багатонаціональних переговорах щодо України в Саудівській Аравії цими вихідними.

Раніше ЗМІ писали, що на зустріч для обговорення ініційованої президентом України «формули миру» було запрошено кілька західних країн і великих країн, що розвиваються, включно з Індією і Китаєм.

Спостерігачі кажуть, що участь Південної Кореї на заході може свідчити про її зростаючу дипломатичну участь в українському питанні.

Саміт відбудеться 5-6 серпня у місті Джидда пройдуть безпекові перемовини щодо України. росії там не буде.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Полтавщині затримали соратника Киви, який наводив “Гради” на позиції ЗСУ під Донецьком.

Головне