Перемир'я продовжено: ХАМАС звільнив ще 11 заручників, Ізраїль - 33 палестинських в'язня

Перемир'я продовжено: ХАМАС звільнив ще 11 заручників, Ізраїль - 33 палестинських в'язня

Бойовики угруповання ХАМАС пізно увечері у понеділок, 27 листопада, звільнили ще 11 бранців, захоплених ними під час нападу 7 жовтня. Таким чином з полону терористів вже вдалося визволити 69 із близько 240 заручників, пише The Guardian. 

Цього разу ХАМАС відпустив дев'ятьох дітей та двох жінок. Усіх їх доставили до лікарні Тель-Авіва, де на них вже чекали рідні. Ця партія звільнених з полону заручників складалась людей із подвійним громадянством Франції, ФРН та Аргентини.

Після звільнення 11 заручників з Сектору Гази, Ізраїль відпустив зі своїх тюрем 33 палестинця. Загальне число звільнених з ізраїльських в'язниць в ході обмінів осіб сягнуло показника у 150 осіб. Палестинські затримані, звільнені на даний момент, в основному були підлітками, які отримала покарання за кидання каміння та запальних бомб під час зіткнень з ізраїльськими силами. Втім до їх числа увійшли також і особи , яких було засуджено за терористичні злочини.

Одна зі звільнених у п'ятницю заручниць - 78-річна Руті Мундер - розповіла, що 7 жовтня бойовики викрали її, її чоловіка, дочку та онука з їхнього будинку в Нір Оз, кібуці на півдні Ізраїлю. Чоловік жінки досі перебуває у полоні ХАМАС, а сина було вбито. 

Вона розповіла, що спочатку бранців добре годували, дітям навіть давали солодощі. Проте потім, ситуація змінилася - їжі стало бракувати. Ймовірно, це сталось після запровадження Ізраїлем повної блокади Сектору Гази. Спати заручникам доводилося на пластикових стільцях, частина дітей спала просто на підлозі. Мундер додала, що бойовики утримували людей у задушливому приміщенні, вікна відкривати не дозволялось.  Втім, за даними ЗМІ, жінка після звільнення перебувала  хорошому фізичному стані.

Нагадаємо, Білий дім спільно з Катаром заявили, що чотириденна пауза в бойових діях у Газі, яка мала закінчитися 28 листопада вранці продовжена ще на два дні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 24 листопада із Сектору Гази евакуювали вісьмох українців.
 

 

 

 

Головне