Перекидають в "гарячі точки": під Мелітополем окупанти виїжджають з будинків місцевих

Перекидають в

З-під Мелітополя окупантів почали активно перекидати на "гарячі" ділянки фронту. Інтенсивне переміщення російських солдатів з тилових селищ і сіл помітили місцеві жителі, пише "РІА-Мелітополь".

Вони зокрема розповідають про скорочення російського контингенту у селі Михайлівка що за 50 кілометрів від Мелітополя.

"На нашій вулиці в домівки приїжджають лише офіцери в легкових авто, щоб переночувати. А того масового руху рашистів по вулиці, який був раніше, вже немає. Кажуть, що їх кудись в "гарячі точки" перекидають", - наводить слова місцевих видання.

Інші жителі говорять про встановлення російськими окупантами їхньої зброї прямо у городах тих людей, що проживають поближче до краю населеного пункту.

У селищі Веселе, що за 38 км від районного центру, росгвардійці з'являються лише вночі і вранці їдуть. На вʼїзді в селищі Мирне військових також "зняли" з пересувних блок-постів.

Як інформує Запорізька ОВА, упродовж минулої доби армія рф 43 рази відкривала вогонь по 15 містах, селах та селищах області. В результаті обстрілів в Оріхові загинула жінка, її чоловік отримав поранення. Ще двох поранених зафіксовано у Преображенці та Павлівці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОК "Південь" вважають, що окупанти, ймовірно, готують новий удар по території України. Наразі російські загарбники займаються розвідкою.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.