Перейшли від кульок до куль: Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь на кордоні з КНДР

Перейшли від кульок до куль: Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь на кордоні з КНДР

Військові Південної Кореї заявили, що здійснили попереджувальні постріли після того, як північнокорейські солдати ненадовго перетнули кордон цього тижня. Про це пише The Guardian.

Інцидент стався на тлі зростання напруженості між двома країнами, спричиненої відправкою Пхеньяном на південь повітряних куль зі сміттям та фекаліями та відповіддю Сеула у вигляді пропагандистської кампанії через гучномовці.

За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів (JCS) Південної Кореї, деякі солдати ЗС КНДР, які працювали в демілітаризованій зоні на центральному фронті, ненадовго перетнули військову демаркаційну лінію - лінію контролю на кордоні між Півднем та Північчю. Після попереджувальних пострілів вони відійшли. Інцидент стався 9 червня.

Представник JCS Лі Сон Джун повідомив журналістам, що, судячи з усього, північнокорейські військові не перетинали кордон навмисно. Це місце є лісовим масивом, де знаки демаркаційної лінії не були чітко видні. Після відступу солдатів КНДР та попереджувальних пострілів жодних незвичних рухів помічено не було.

Як писав "Ми-Україна" раніше, останніми тижнями Північна Корея відправила на південь сотні повітряних куль, наповнених недопалками, екскрементами та туалетним папером. У відповідь уряд Південної Кореї цього місяця повністю призупинив військову угоду 2018 року та відновив пропагандистські трансляції через гучномовці вздовж кордону. Сестра лідера північнокорейського режиму Кім Йо Чжон пригрозила Південній Кореї можливою жорсткою реакцією з боку Пхеньяну у відповідь на пропагандистські дії Сеула.

 

Головне