Переговорів України і росії не буде, - Офіс президента

Переговорів України і росії не буде, - Офіс президента

Наразі не передбачається проведення прямих переговорів між Україною та росією. Цей формат виключено обговорюватимуть на Саміті миру, що відбувається у Швейцарії.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Він пояснив, що головна мета саміту полягає в започаткуванні процесу миру, залучивши країни, які готові реально діяти й розв'язувати питання. Щодо відсутності росії на саміті, він наголосив, що президент вже пояснював причини цього рішення.

На першому саміті миру обрали три пріоритетні теми для обговорення: ядерна безпека, продовольча безпека та звільнення полонених. Ці теми об'єднали більшість учасників.

Щодо майбутніх переговорів, Жовква порадив не спрямовувати увагу на те, хто саме представлятиме росію, а на те, чи зрозуміє рф свою роль як країни-агресора і готовність до миру.

За його словами, на нинішньому саміті присутні країни, які мають діалог з росією, і вони можуть взаємодіяти з росіянами для пояснення рішень міжнародного співтовариства.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Зеленський виступив на Глобальному саміті миру. На другому Саміті миру він сподівається зафіксувати реальний кінець війни.

Головне