Передавав внутрішні документи росіянам: ексофіцера армії ФРН посадили за шпигунство на користь рф

Передавав внутрішні документи росіянам: ексофіцера армії ФРН посадили за шпигунство на користь рф

Німецький військовий офіцер засуджений до 3,6 року ув'язнення за шпигунство на користь росії, що підкреслює вразливість країни перед загрозою, що росте з боку з боку сусіда на сході.

Про це повідомляє Reuters.

Суд визнав, що Томас Х, колишній капітан відділу закупівель армії в Кобленці, передав минулого травня внутрішні документи російському консульству в Бонні та запропонував надати більше інформації в майбутньому.

“Ці документи могли б надати іноземній державі інформацію, яка завдала б шкоди безпеці Німеччини”, - йдеться у рішенні суду.

Діяльність відділу закупівель має особливе значення в той час, коли Німеччина, прагне переозброїти та оновити свої збройні сили, якими довго нехтували, у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Судді визнали, що росія становила військову загрозу Німеччині, і це стало обтяжуючою обставиною. Німеччина відіграє ключову роль у наданні Україні військової допомоги для її захисту від російської агресії.

Водночас суд зазначив, що офіцер раніше не мав проблем із законом, не отримував матеріальної вигоди від співпраці з росією та мав проблеми зі здоров'ям на момент скоєння злочину. Він також висловив каяття і співпрацював зі слідством.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заяву німецького канцлера Олафа Шольца про нібито малоймовірне прийняття України до складу Північноатлантичного альянсу в найближчі 30 років неправильно зрозуміли.

Головне