Передання техніки зі складів: українські умільці піднімають "хлам з копит", який йде в бій

Передання техніки зі складів: українські умільці піднімають

Українські умільці ремонтують стару техніку, яку зі своїх складів передає нам Захід, і відправляють її на фронт.

Про це розповів голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, крім допомоги Україні, країни НАТО мають зберігати свою обороноздатність на рівні, якого вимагає Альянс.

"Ми зараз забираємо те, що вони нам дають зі сховищ - умовно кажучи, техніку, яка 30 років простояла під відкритим небом, і ми розуміємо, в якому вона стані. Хоча ми, безперечно, дякуємо за будь-яку техніку", - розповів Чернєв.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступник очільника Міноборони Володимир Гаврилов розповів, що для того, щоб здолати ворога Україна потребує зброї дальністю до 200 км. Йдеться про озброєння, яке б дало змогу українській стороні завдавати високоточних ударів на далекі відстані. За його словами, українське військо “перехоплює ініціативу”, ворогу доводиться переходити в оборону.

Також сенат Швейцарії затвердив поправку до закону про військові матеріали. Це дозволить розблокувати реекспорт зброї у треті країни, у тому числі в Україну. Про це повідомили у швейцарському парламенті. Документ підтримали 22 депутати, 17 виступили проти, ще четверо – утрималися від голосування. Документ планують обмежити на п’ять років. Також у поправці вказано, що передавати зброю швейцарського виробництва не може країна, яка є стороною конфлікту.

Головне