Перед судом постане зрадниця, яка скоригувала десятки Shahed по Одесі

Перед судом постане зрадниця, яка скоригувала десятки Shahed по Одесі

Перед судом постане агентка російського ГРУ, яка скоригувала десятки Shahed по Одесі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що зловмисницю затримали в листопаді минулого року. Жінка збирала інформацію для ворога про базування підрозділів ЗСУ. За координатами, які надавала російська агентка армія рф здійснювала цілеспрямовані повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

"На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили надписи "від імені" прокремлівського Telegram-каналу, який воєнна розвідка рф використовує для вербування та співпраці з агентами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії зрадниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Обвинувальний акт скеровано до суду. Жінці загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у Вінницькій області Служба безпеки України затримала дружину "ексрегіонала", яка виправдовувала ворожу агресію та шпигувала для ФСБ рф. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну агентку ФСБ росії, яка розвідувала місця базування Сил оборони на Донеччині.

Головне