Перед падінням російського Ка-27 був вибух: у ВМС розповіли деталі катастрофи

Перед падінням російського Ка-27 був вибух: у ВМС розповіли деталі катастрофи

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук представив деякі деталі щодо знищення ворожого вертольота Ка-27 у Криму, яке сталося 10 квітня.

Цю інформацію він висвітлив під час брифінгу з питань "Удари по флоту рф та боротьба з ворогом у морі".

Плетенчук наголосив, що наразі рано говорити про операцію, проте підтверджується факт падіння вертольота, яке передував вибух. Він також додав, що це падіння, ймовірно, не було пов'язане лише з технічними причинами, але могло бути викликане інцидентом на борту вертольота.

За словами Плетенчука, інцидент стався вранці. Відразу після цього була розпочата рятувальна операція, в якій взяли участь інший гелікоптер і катер типу "Раптор", що наразі завершилася.

Наразі інформація про втрати ще не підтверджена.

Довідка.

Вертоліт типу Ка-27 є радянським корабельним багатофункціональним вертольотом, призначеним для вирішення завдань протичовнової оборони флоту та базування на кораблях різного класу.

За відкритими джерелами, цей вертоліт може виявляти підводні та надводні цілі, передавати дані про них на корабельні й берегові пункти, а також атакувати їх з використанням бортових засобів ураження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок ворожої атаки, яку окупанти здійснили у ніч на 10 квітня енергетики застосували аварійні відключення у Миколаївській та Херсонській областях

Головне