Пентагон засудив ракетні удари Ірану по Ізраїлю

Пентагон засудив ракетні удари Ірану по Ізраїлю

Міністр оборони США Ллойд Остін засудив ракетну атаку Ірану на Ізраїль, назвавши її "обурливим актом агресії".

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

У заяві міністра оборони США йдеться, що американські сили на Близькому Сході перехопили кілька ракет, запущених у бік Ізраїлю. Це сталося в рамках виконання зобов’язань США щодо захисту свого партнера в регіоні.

"Сьогодні сили США на Близькому Сході перехопили кілька ракет, запущених Іраном в бік Ізраїлю, оскільки ми виконали наше зобов'язання співпрацювати з Ізраїлем у його захисті. Ми засуджуємо цей обурливий акт агресії з боку Ірану і закликаємо Іран припинити будь-які подальші атаки", - йдеться у повідомлені.

Він також додав, що США ніколи не вагатимуться захищати свої сили та інтереси на Близькому Сході та підтримувати захист Ізраїлю та партнерів у регіоні.

"Я глибоко пишаюся майстерністю і хоробрістю американських військ, які допомогли сьогодні врятувати життя від нападу Ірану і які продовжують підтримувати оборону Ізраїлю і запобігати розширенню конфлікту або ескалації. Наші війська залишаються на позиціях для захисту американських військ і партнерів на Близькому Сході", - додав Ллойд Остін.

Нагадаємо, 1 жовтня Ізраїль зазнав масштабної ракетної атаки з боку Ірану, під час якої було випущено 180 балістичних ракет. Армія оборони Ізраїлю повідомила  про успішне перехоплення більшості ракет завдяки ефективній роботі систем протиповітряної оборони.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Іран пригрозив Ізраїлю "ударом у тисячу разів сильнішим” у разі відповіді на сьогоднішню масовану атаку. 

Головне