Пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні – речник Патрік Райдер

Пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні – речник Патрік Райдер

Пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні. Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер виданню "Укрінформ". 

В бюджеті залишилось 5,4 мільярдів доларів на підтримку України, а також близько 1,6 мільярдів доларів на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

У вересні Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ.

Сенат США слідом за Палатою представників схвалив проєкт тимчасового фінансування уряду терміном на 45 днів, який не містить фінансування допомоги Україні.

А 2 жовтня стало відомо про те, що у Білому домі анонсували новий пакет допомоги для України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президентка Словаччини Зузана Чапутова спростувала чутки щодо блокування пакету військової допомоги Україні. На думку глави країни, це є повагою до результатів парламентських виборів і негативну точку зору на це в партії, яка веде коаліційні переговори, однак військова допомога Україні повинна продовжуватися.

"Будь-яка словацька адміністрація повинна розуміти, що йдеться як про безпеку України, так і про безпеку самої Словаччини", - йдеться в повідомленні. 

 

Головне