Пентагон підтвердив 13 нападів на бази США у Сирії та Іраку

Пентагон підтвердив 13 нападів на бази США у Сирії та Іраку

Протягом тижня зафіксовано 13 нападів на американські бази в Сирії та Іраку. Про це на пресбрифінгу повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, пише Telegram-канал “Ми-Україна”.

Відомо, що ударів завдавали із застосуванням безпілотників-камікадзе, а також ракет. 

Райдер додав, що групи, які здійснюють ці напади, забезпечуються підтримкою “Корпусу вартових ісламської революції” та іранським режимом.

“Те, що ми бачимо, це перспектива значної ескалації проти американських сил і персоналу в усьому регіоні в найближчій перспективі з боку іранських проксі-сил і, зрештою, з боку Ірану”, - зазначив він. 

Сполучені Штати Америки  оголосили про посилення військової присутності в регіоні.

“Ми завжди зберігатимемо невідʼємне право на самозахист. І якщо дійде до відповіді, якщо ми вирішимо її надати, ми самі обиратимемо час і місце”, - підсумував представник оборонного відомства США.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони Сполучених Штатів підтвердили спробу атаки на їхню військову базу, яка знаходиться в Сирії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки висловили стурбованість через можливість повторних атак на американські військові бази у Сирії, Іраку та інших країнах на Близькому Сході.

Головне