Пентагон не може підтвердити відправку військ КНДР для війни в Україні, - ЗМІ

Пентагон не може підтвердити відправку військ КНДР для війни в Україні, - ЗМІ

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити інформацію про відправку Північною Кореєю військових до росії, яких можуть залучити до війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Глава Пентагону зазначив, що якщо ці дані підтвердяться, це викличе "серйозне занепокоєння".

Раніше, речник Ради національної безпеки США Шон Саветт також заявив, що немає підтверджень, що військові КНДР будуть залучені до війни в Україні.

"Ми поки що не можемо підтвердити ці повідомлення, але якщо це правда, то це буде небезпечним розвитком війни", - заявив Саветт.

Він також зазначив, що в разі підтвердження таких дій Пхеньяну, США планують консультації з союзниками щодо подальших кроків. Залучення північнокорейських військових, за словами Саветта, свідчило б про зростаючий відчай росії через значні втрати на фронті.

Тим часом, голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер закликав президента Джо Байдена негайно відреагувати на можливу участь північнокорейських військ у війні на боці рф.

Тернер наголосив, що участь військ КНДР у бойових діях проти України має стати "червоною лінією" для Сполучених Штатів та НАТО. Він підкреслив, що повідомлення про таку участь викликають серйозне занепокоєння, адже це може призвести до ескалації конфлікту.

Нагадаємо, за даними розвідки Південної Кореї, КНДР на початку цього місяця відправила 1500 військовослужбовців зі своїх спецпризначенців до російського Владивостока з планами додаткового розгортання.

Як інформував "Ми-Україна", Сі Цзіньпін відвідав бригаду ракетних військ Народно-визвольної армії Китаю 17 жовтня. Під час візиту він наголосив на необхідності "всебічно посилити підготовку до війни та забезпечити військам надійну бойову готовність".

Головне