Пентагон: НАТО не буде збивати ракети і дрони над Україною, бо це "інший ландшафт"

Пентагон: НАТО не буде збивати ракети і дрони над Україною, бо це

НАТО не буде перехоплювати ракети та безпілотники над Україною так, як це робить над Ізраїлем, оскільки це могло б розглядатися як втягнення у війну.

Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу, передає сайт Пентагону.

"Ми говоримо про два дуже різні ландшафти і поля бою. Президент на самому початку, коли росія вторглася в Україну, доручив цьому департаменту забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою", – заявила Сінгх.

Вона підкреслила, що Україна успішно використовує свої протиповітряні засоби оборони для захисту території, а США продовжуватимуть підтримувати її у цьому.

Водночас, Сінгх повідомила про нещодавню розмову глави Пентагону Ллойда Остіна з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Їхня дискусія стосувалася поточної ситуації на фронті та того, які саме військові засоби можуть бути ще необхідні для України.

Сінгх також зазначила, що президент Джо Байден взяв на себе зобов’язання не втягувати США у війну, але продовжувати підтримувати Україну.

Відповідаючи на питання, чи вважалося б перехоплення ракет з польської чи румунської території втручанням у війну, Сінгх заявила, що "це було б втягненням нас у війну в інший спосіб". 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, увечері 3 жовтня російські окупанти здійснили масштабну атаку безпілотниками по території України. В різних регіонах України працювала протиповітряна оборона. Мешканці Києва та Одеси повідомляли про гучні вибухи.

Головне