Пентагон про український контрнаступ: Йде повільно, однак ЗСУ вражають

Пентагон про український контрнаступ: Йде повільно, однак ЗСУ вражають

Попри повільний темп контрнаступу Збройних Сил України, їхні досягнення вражають. Відповідну заяву зробив директор Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс.

За словами представника Пентагону, повільне просування українських військових пояснюється складними умовами.

"Вони (ЗСУ, - ред.) використовують нове обладнання і роблять це, зазнаючи обстрілів і бомбардувань, не кажучи вже про масштабне мінування з боку росіян. І там, де вони набирають сотні метрів на день, а в деяких місцях, можливо, і кілометр на день, вони роблять це з великими витратами сил", - заявив Сімс.

Разом з тим він наголосив, що контрнаступ проходить "у прекрасній послідовності на полі бою". При цьому він визнав, що США хотіли б, щоб просування ЗСУ було швидшим.

"Це важкі бойові дії, вони ведуться у важкодоступній місцевості, під обстрілами, і, якщо врахувати все це, то це просто вражає", - наголосив американський генерал.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські війська від початку контрнаступу звільнили 169 квадратних кілометрів на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Це приблизно площа усього міста Одеса. 

Головне