Пентагон помилково надсилав мільйони листів партнеру рф

Пентагон помилково надсилав мільйони листів партнеру рф

Пентагон помилково надсилав мільйони листів американських військових партнеру рф - Малі. Деякі з них мали надсекретну інформацію.

Про це повідомило видання Financial Times. Як зазначається, проблема виникла через введення ".ML" замість ".MIL" для домену адреси електронної пошти, який отримував повідомлення.

Така помилка призвела до втрати різних даних. Йдеться, зокрема, про паролі та дані про подорожі, податкові декларації та дипломатичні документи.

Наразі ці електронні листи потрапили до підрядника, якому доручено управляти національним доменом Малі. Однак скоро контроль над доменом ".ML" повернеться уряду Малі, а він має зв'язки з росією.

Нідерландський підрядник Йоганнес Зуурб'є, який керує національним доменом Малі, зміг виявити витік листів. Про цю проблему йому стало відомо ще в 2014 році. Він закликав Вашингтон поставитися до неї відповідально. Зуурб'є вже зібрав близько 11 700 електронних листів, а минулої середи надійшло ще близько 1000 листів.

Представник Міноборони США Тім Горман заявив, що Пентагон усвідомлює цю проблему. Відомство серйозно ставиться до всіх несанкціонованих розголошень контрольованої інформації з питань національної безпеки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що не мав розмов з Білим домом про масовий витік у засоби масової інформації документів американської розвідки. Він дізнався про це вже з новин, як і всі інші.

Він також відповів на питання про те, чи не призвів такий витік до послаблення довіри між країнами. Президент сказав, що демонстрація своїх особистих почуттів не вартує потенційної шкоди підтримці США військових зусиль України.

Головне