Пекін завалило снігом: китайська столиця перекрила дороги

Пекін завалило снігом: китайська столиця перекрила дороги

Влада китайської столиці оголосила про перекриття восьми автомагістралей у зв'язку з потужним снігопадом, який прийшов в Пекін разом  похолоданням. Синоптики прогнозують, що крижаний дощ і сніг триматиме в регіоні до початку наступного тижня, пише Reuters. 

У зв'язку з несприятливими погодними умовам у місті, населення якого складає практично 22 млн людей, посилив роботу громадський транспорт. 

У китайському метеобюро пояснили, що снігопад виявився сильнішим ніж очікувалось через злиття вологих повітряних потоків з півдня та холодної маси повітря. Мінусова температура, за прогнозом, триматиметься у багатьох китайських регіонах і впродовж всього наступного тижня.

В цілому в Китаї через ускладнення погодних умов було закрито майже 200 ділянок автодоріг. 

Як відомо, китайська провінція Сіньцзян нині переживає найсильніше похолодання за останні 60 років. Температура в регіоні здолала 64-річний рекорд, опустившись до -52,3°С. Екстремальні погодні умови в Китаї за останній рік варіювалися від піщаних бур до злив і рекордної спекотної спеки влітку, а також кількох тайфунів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні безперервний сильний снігопад у Мюнхені призвів до серйозних збоїв у транспортній системі німецького міста. Негода вже стала причиною скасування кількох сотень авіарейсів та поїздів. Місцеві ЗМІ писали про 320 скасованих злетів та посадок.


 
 

Головне