Пекін допомагає Москві у виробництві дронів, снарядів та балістичних ракет, - США

Пекін допомагає Москві у виробництві дронів, снарядів та балістичних ракет, - США

Китай надає росії істотну допомогу у нарощуванні її військового виробництва в умовах ведення війни проти України. Про це заявляють високопосадовці Білого дому, на яких посилається телеканал CNN.

Вони наголошують на тому, що китайська підтримка значно посилює спроможності агресора продовжувати наступ на Україну, тоді як українські оборонці перебувають в умовах нестачі боєприпасів, військової техніки та озброєння. 

"росія здійснює найамбіційніше розширення оборони з часів Радянського Союзу, і в більш швидкі терміни, ніж ми вважали за можливе на ранніх етапах цього конфлікту. На наш погляд, один з найбільш кроків для зміни перебігу дій, доступних нам нині для підтримки України, — це переконати КНР припинити допомагати рф у відновленні її військово-промислової бази. росії буде складно підтримувати свої військові зусилля без участі Китаю", - наводить видання слова одного зі своїх співрозмовників.

За наявними у американських посадовців даних, Пекін допомагає Москві, надаючи їй "значну кількість верстатів, безпілотних та турбореактивних двигунів, а також технології для крилатих ракет, мікроелектроніку та нітроцелюлозу, які рф використовує для виробництва палива для зброї".

За підсумками минулого року 90% російського імпорту мікроелектроніки, потрібної для випуску ракетного озброєння та танків, припадало саме на КНР. Передача Китаєм нітроцелюлози стала однією з ключових передумов стрімкого нарощування виготовлення в рф артилерійських боєприпасів.

На додачу до цього, Китай також всіляко сприяє розвитку російських космічних можливостей та передає агресору "супутникові знімки для її війни з Україною".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна веде переговори з Китаєм щодо участі у Глобальному саміті миру, який пройде у червні в Швейцарії. Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква наголосив, що китайці поки не підтвердили свою участь у саміті, однак і не сказали категоричне "ні".

 
  
 

 
 
 
 
 

 

 
 

Головне