"Пейджерна операція" у Лівані: у WP розкрили деталі атаки на представників "Хезболли"

Видання The Washington Post оприлюднило інформацію про масштабну спецоперацію Ізраїлю проти ліванського угруповання "Хезболла", яка тривала понад дев'ять років.

Планування розпочалось у 2022 році після тривалого періоду спостереження. "Моссад" використовував електронний моніторинг та мережу інформаторів. Розроблено спеціальні пристрої-приманки для проникнення в комунікації угруповання.

Ізраїльські спецслужби скористалися тим, що бойовики "Хезболли" уникали використання звичайних засобів зв'язку через страх прослуховування.

Це дозволило реалізувати план із "троянським конем":

  • Створення спеціального комунікаційного обладнання;
  • Розробка схеми, яка б змусила представників "Хезболли" придбати ці пристрої;
  • Використання зібраного обладнання для моніторингу діяльності угруповання.

Жоден представник ізраїльських спецслужб чи офіційний Ізраїль не підтвердили свою причетність до цих операцій.

Операція демонструє високий рівень технічного та оперативного потенціалу ізраїльської розвідки, а також складність протистояння з терористичними організаціями, які активно використовують методи контррозвідки.

Нагадаємо, внаслідок атаки, яку ворог здійснив у ніч на 6 жовтня по Одесі, пошкоджена двоповерхівка у Хаджибейському районі. Про це повідомила Одеська міська рада. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, бійці спецпідрозділу ГУР МО України "Крила" успішно виявили та знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Оса".

Головне