Пауза у масованих обстрілах України - Гуменюк пояснила, чим обумовлена

Пауза у масованих обстрілах України - Гуменюк пояснила, чим обумовлена

Російське окупаційне військо не відмовилось від тактики масованих ударів зі застосування різних типів озброєння, просто зараз росія зайнята "виборами Путіна". На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк

"В результаті літакопаду, який влаштували сили оборони України для авіаціїї росіян, це також дуже небезпечна операція наступного разу. Але тим не менше, вони не відмовились від проведення масованих ракетних ударів, тому що це основна перевага, яку вони мають і основні перемоги, які вони підсовують своєму диктаторові", - додала вона.

Як відомо, останній масований удар по Україні росіяни здійснили ше 7 лютого. Того дня окупанти застосували проти Україні 44 ракети різних типів включно з Х-101, Х-22, "Іскандери-М" та С-300, а також 20 дронів-камікадзе типу Shahed. Українські захисник відбили атаку, знизився 29 ракет та 15 ударних БпЛА. 

Нагадаємо, ЗС росії у ніч на 18 березня вчинили чергову атаку дронами-камікадзе та ракетами по Україні. Для завдання ураження ворог застосував баражуючі боєприпаси у кількості 22 одиниць. Ударні безпілотники агресора українські захисники нищили у повітряному просторі над дев'ятьма областями, збивши в цілому 17 засобів повітряного нападу. Одним з об'єктів російської дронової атаки стала Кіровоградська область. Зафіксовані влучання та руйнування як житлової, так і промислової інфраструктури. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог упродовж ночі та ранку 18 березня майже чверть сотні разів відкривав вогонь по мирних містах та селах Сумщини. Противник вкривав область з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а також застосував ракетне озброєння. В цілому зафіксовано 144 вибухи.

Головне