Patriot продовжує працювати по ворожих цілях у прифронтових районах, - Олещук

Patriot продовжує працювати по ворожих цілях у прифронтових районах, - Олещук

Командувач Повітряних сил ЗС України Микола України запевнив, що підрозділи ЗРК Patriot нікуди з прифронтових зон не поділись. Як і всі інші зенітні ракетні підрозділи вони надалі продовжують виконувати бойові задачі.

"Запевняю, зенітні ракетні підрозділи, в тому числі і "Patrioіt", продовжують виконувати завдання у визначених районах прифронтових територій. Ворог продовжує атакувати Україну на різних напрямках КАБами та авіаракетами. Повітряні Сили залучають усі доступні засоби та інструменти, аби протидіяти ворожій тактичній авіації, тримати її на відстані, наскільки це можливо сковувати дії ворожих "сушок", а при нагоді – знищувати противника", - заявив він. 

Так само на у прифронтових територіях щоденно працюють українські пілоти, утилізуючи противника. 

Як відомо, раніше цього місяця російські пабліки активно поширювали відео з нібито кадрами ураження двох установок Patriot ракетним озброєнням. Офіційного підтвердження українська сторона не навала. 

Нагадаємо, за підсумками лютого 2024 року російський військовий повітряний флот втратив у війні 13 літаків. З 17 по 19 число були знищені чотири Су-34, один Су-35 та один Су-35С. "Сушкопад" тривав також 21 (один борт), 27 (два борти) та 29 лютого (три борти). 23 лютого над Азовським морем був знищений російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50

Як писав "Ми-Україна" раніше, рротягом минулої доби на фронті відбулося 79 бойових зіткнень. Водночас українські бійці відбили атаки ворога на семи напрямках та знищили 970 окупантів

Головне