Парламентська асамблея НАТО закликала дозволити Україні бити західною зброєю по росії

Парламентська асамблея НАТО закликала дозволити Україні бити західною зброєю по росії

Парламентська асамблея Північноатлантичного альянсу закликала уряди держав-НАТО дозволити Україні бити західною зброєю по території росії. Про це повідомляє народний депутат й очільник постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв. 

"Парламентська асамблея НАТО закликала уряди своїх країн надати Україні дозвіл бити західною зброєю по території РФ. Йдеться про зняття певних обмежень на ураження легітимних цілей вглибині росії", – зазначив депутат.

Парламентарі матимуть юридичні підстави для того, щоб ще більше тиснути на свої уряди, аби рішення було втілене у життя, зазначив Чернєв.

"Це рішення нам вдалося проштовхнути в останній момент, оскільки у початковій версії декларації цього пункту не було. Однією з визначальних стала підтримка цієї ініціативи з боку американської делегації на чолі з моїми друзями Майком Тернером та Джеральдом Коннолі", - написав Чернєв. 

Нагадаємо, російські окупанти після обіду 27 травня обстріляли Харків КАБами, ворог вдалив по цивільному підприємству. Про це повідомив глава ОВА Олег Синєгубов.

Наразі відомо про одну загиблу і 11 поранених.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року досяг 6 010,4 мільярдів гривень, що в еквіваленті складає 151,5 мільярдів доларів США.

Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

Головне