Парламент зможе усунути Шуфрича з посади голови комітету, якщо він не напише заяву, - Корнієнко

Парламент зможе усунути Шуфрича з посади голови комітету, якщо він не напише заяву, - Корнієнко

Парламент зможе усунути Нестора Шуфрича з посади голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова, якщо він не напише заяву сам.

Про це заявив перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко у коментарі "Укрінформу".

"У нас є кілька проєктів постанов. Треба визначити, яка з них більше відповідає регламенту. Якщо не відповідає жодна, створити нову. Звичайно, було би ідеально, щоб він сам написав заяву на складання повноважень, бо він технічно найближчі 60 днів, напевно, не зможе бути якісним головою комітету... Якщо він це не зробить, ми знайдемо механізми, як це зробити в залі", – заявив Корнієнко.

Під час виступу на панельній дискусії у межах заходу для медійників "Редколегія. Саміт" Корнієнко також висловив сподівання, що парламент зможе відкликати Шуфрича з посади голови комітету впродовж наступного тижня.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у п’ятницю ввечері, 15 вересня, обрав запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу, якого звинувачують у державній зраді. За рішенням суду, нардеп від забороненої ОПЗЖ 60 діб перебуватиме під арештом без права внесення застави. На парламентаря прямо у судовій залі одягнули кайданки.

Адвокати Шуфрича вже заявили, що збираються подавати апеляцію на рішення суду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вранці 15 вересня СБУ прийшла з обшуками до народного депутат забороненої ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Вдома у парламентаря виявили радянську та російську символіку, ворожі нагороди, кітелі та інші речі. Також у нардепа знайшли документи зі схемою “автономії” Донецької та Луганської областей. Він заявив, що у цих документах не йшлося ні про яку автономію. Пізніше Служба безпеки України повідомила йому про підозру у державній зраді

Головне