Парламент ухвалив законопроєкт про перезавантаження БЕБ

Парламент ухвалив законопроєкт про перезавантаження БЕБ

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економбезпеки. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Рішення підтримали 239 депутатів. 

Законопроєкт передбачає обовʼязкову переатестацію співробітників, а також встановлює, що визначальний голос при відборі та переатестації співробітників матимуть міжнародні партнери.

Проєкт закону також передбачає, що нового очільника БЕБ повинна обирати комісія із шести членів, половина з яких — міжнародні експерти з правом вирішального голосу.

Переатестацію співробітників має проводити комісія, яка складається із шести людей від нового директора БЕБ і шести — від міжнародних партнерів за пропозицією українського бізнесу.

Протягом трьох наступних років працюватимуть кадрові комісії.

Нагадаємо, міжнародне агентство з атомної енергії підтримує плани України по добудові атомних блоків на Хмельницькій АЕС. Про це повідомляє генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, посли країн ЄС погодили 14 пакет санкцій проти росії у відповідь на російську війну проти України. Про це повідомило бельгійське головування у Раді ЄС. Пакет назвали "потужним" та "значним".

Головне