Парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт про пільги військовим

Парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт про пільги військовим

Верховна Рада підтримала законопроєкт у другому читанні , який передбачає запровадження додаткових пільг для військовослужбовців. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

У Міноборони цей рішення назвали першим кроком на шляху до посилення соціального захисту військовослужбовців. 

Законопроєкт підтримали в цілому 296 депутатів. 

Підтримали можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, без потреби через чотири місяці проходити військово-лікарську комісію.

Також встановили на рівні закону грошову виплату в розмірі 15 мільйонів гривень родині військового, який загинув на війні.

Цей документ також має вирішити низку питань : 

  • дозвіл одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення в повному розмірі;
  • можливість для поранених військових на підставі рішення ВЛК перебувати на лікуванні за кордоном понад чотири місяці за потреби;
  • встановлення норм проти дискримінації за статтю та проти сексуального домагання;
    дозвіл брати цивільних на посади військових капеланів.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього високопосадовця Збройних сил України, який незаконно збагатився на майже 58 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, велика кількість осіб, яка нині відбуває покарання в місцях позбавлення волі, виявила бажання долучитися до лав Сил оборони України та стати на захист своєї Батьківщини. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

 

Головне