Парламент створив слідчу комісію з облаштування фортифікацій та потреби в дронах

Парламент створив слідчу комісію з облаштування фортифікацій та потреби в дронах

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) щодо фортифікацій та закупівлі дронів. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

За постанову № 11282 проголосували 277 депутатів.

Головою комісії призначили представника "Слуги народу" Миколу Задорожнього.

ТСК відносяться вивчення обставин і підготовки питань щодо:

  • потреб сектору безпеки й оборони у БпЛА та формування державного замовлення на виробництво і закупівлю безпілотних літальних апаратів;
  • аналізу практики розподілу, передачі, постачання і взяття на баланс БпЛА військовим частинам та підрозділам ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;
  • облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використання коштів виділених на їх облаштування.

Нагадаємо, у трьох населених пунктах Київської області від сьогодні, 22 травня, не вмикатиметься вуличне освітлення. Йдеться про місто Бровари та села Княжичі та Требухів, повідомив броварський міський голова Ігор Сапожко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія за годину до опівночі здійснила ракетний удар по Покровську. Для ураження окупант застосували ракету типу "Іскандер", вбивши двох людей. 

Головне