Парламент Швеції вимагає негайного рішення про поставку літаків Gripen в Україну

Парламент Швеції вимагає негайного рішення про поставку літаків Gripen в Україну

Лідер шведської партії "Центр" Мухаррем Демірок хоче негайного рішення з приводу поставок країною винищувачів Gripen в Україну. Про це повідомили у виданні Aftonbladet.

З відповідними вимогами виступив лідер партії "Центр" Мухаррем Демірок. Частково його підтримали і представники "Соціал-демократичної робітничої партії". Демірок очікує від прем'єра Швеції рішень з приводу поставок літаків "уже сьогодні".

Усі опозиційні партії зайняли позитивну позицію, окрім соціал-демократів із застереженням, що Швеція спершу має вступити до НАТО. Про це заявила лідерка партії Магдалена Андерссон у своїй промові на площі Сергеля в Стокгольмі під час демонстрації на підтримку України.

Нагадаємо, Франція підтримала план закупівлі боєприпасів за межами Європи, щоб швидше доставити військову техніку в Україну. Про це повідомляє видання Bloomberg.

"Пропозиція Чехії повністю відповідає тому, що ми зробили в плані артилерії. Ми звернулися до країн, які не є членами ЄС, з проханням знайти рішення. Ми будемо брати участь у цій ініціативі. Ми повністю відкриті до неї. Наша єдина мета – ефективність", - заявив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції після переговорів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, повномасштабна війна рф проти України та загроза, яку Кремль становить для Європи, поклали край ері миру і нейтралітету на континенті. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у інтерв'ю The Irish Times.

Головне