Парламент Естонії визнав Московський патріархат інститутом, що підтримує військову агресію росії

Парламент Естонії визнав Московський патріархат інститутом, що підтримує військову агресію росії

Парламент Естонії на засіданні у понеділок, 6 травня, оголосив Московський патріархат інститутом, який виправдовує та підтримує військову агресію росії, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що заяву підтримали 75 депутатів парламенту, ще вісім осіб проголосували "проти".

Документ засуджує війну, розв'язану росією проти України, а також незаконну анексію захоплених під час агресії територій. Там також зазначено, що патріарх РПЦ Кирило від початку війни підтримує агресію терористичного режиму російської федерації.

"Як інструмент пропаганди війни керівництво Московського патріархату і патріарх Кирило використовують ідеологію "Русского мира", за допомогою якої знищуються останні прояви демократії в росії, мілітаризується російське суспільство і виправдовується агресія, з метою розширити російську федерацію на всі історично перебувають під впливом росії числа на Україну", - йдеться в повідомленні.

Заклики Московського патріархату "приховують у собі загрозу безпеці та існуванню Естонії, зокрема пряму загрозу суспільному та конституційному порядку в Естонії".

Нагадаємо, що масштабні військові навчання під назвою "Весняний шторм" розпочинаються в Естонії в понеділок і триватимуть до 17 травня. Ці навчання будуть проводитися у західній частині країни та на островах.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Словаччині громадяни без підтримки уряду зібрали вже майже чотири мільйони євро на закупівлю снарядів для України.

Головне