ПАР передавала боєприпаси та зброю армії рф, - посол США

ПАР передавала боєприпаси та зброю армії рф, - посол США

Південно-Африканська Республіка постачала боєприпаси до росії за допомогою корабля. У грудні 2022 року він пришвартувався до військово-морської бази Саймонстаун у Кейптауні.

Про це заявив посол Сполучених Штатів Амерки у Південній Африці Рубен Брігет, пише News24.

"США переконані в тому, що ПАР, попри те, що вона заявляє про свою нейтральну позицію щодо російського вторгнення в Україну, постачала зброю армії російського диктатора Володимира Путіна", - йдеться в публікації.

За його словами, США зафіксували стоянку вантажного корабля на військово-морській базі Саймонстаун у період з 6 по 8 грудня 2022 року. У Вашингтоні переконані, що представники ПАР вантажили зброю та боєприпаси на цей корабель. Потім він вирушив до росії.

Брігеті також повідомив журналістам, що уряд США серйозно поставився до цього питання. Він зазначив, що озброєння росіян є серйозною проблемою. США не вважають, що це питання закрите.

Про те, наскільки точними є дані розвідки США, що Південно-Африканська Республіка постачала боєприпаси до росії, Брігеті заявив, що готовий поставити на це своє життя. Посол пригадав, що коли дізнався про судно, то офіційно написав міністру оборони Танді Модізе.

Він додав, що інші побоювання, підняті американськими офіційними особами перед делегаціями ПАР, включали участь країни у військових навчаннях із росією та Китаєм у річницю вторгнення в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, командування Сил спеціальних операцій показало, в яких умовах доводиться захищати Бахмут. Ввечері, 5 травня, російські війська використали запалювальні боєприпаси у місті.

Головне