Папа Римський зустрівся з родичами незаконно засуджених військовополонених бійців бригади "Азов"

Папа Римський зустрівся з родичами незаконно засуджених військовополонених бійців бригади

Папа Римський Франциск зустрічвся з родичами українських захисників бригади Азов, яких в росії незаконно засудили. Про це повідомили на Instagram-сторінці Асоціація родин захисників Азовсталі.

Це відбулося під час загальної аудієнції, на яку четверо українок прибули на запрошення Архиєпископа Вісвальдаса Кульбокаса — апостольського Нунція в Україні.

"Тетяна, Тамара, Алла та Віалєтта, які борються за звільнення своїх рідних, після завершення загальної аудієнції, представили свої історії, біль і сподівання Папі Францискові", — йдеться в дописі.

Українки розповіли Папі Римському, що рф незаконно засудила понад 100 бійців Азову. Захисникам виносили вироки від десяти років позбавлення волі до пожиттєвих термінів.

“Червоний Хрест нам обіцяв, що в нас буде зв’язок з ними, але ми не отримуємо ні листів, ні дзвінків, і навіть не кажуть нам місцезнаходження. Тобто ми просто дізнаємося інформацію від тих, хто повернувся з полону, або від ЗМІ”, – розповіла Тамара.

Вони також передали Папі Франциску дитячі малюнки, книгу та зменшену копію монумента з Софійської площі, присвяченого полоненим захисникам Маріуполя.

"Ми намагаємося донести всі ті переживання й страждання наших рідних кожному, до кого ми приходимо на зустріч, і просимо про допомогу. Тому сьогодні знаходимось тут, щоби Папа нас почув, почув наші історії, почув про наших хлопців, зрозумів, наскільки довго вони там і через які страждання вони пройшли" – звернулася до Папи одна з жінок.

Нагадаємо, комітет постійних представників ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Білорусі. Про це повідомило бельгійське головування в Раді ЄС у X (Twitter).

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Словаччини Петер Пеллегріні здійснив свій перший офіційний до Чехії та зустрівся з президентом Петром Павелом. Вони обговорили допомогу Україні та війну. Про це повідомляє чеське видання Pravda.

Головне