Папа Римський під час недільної молитви закликав не забувати про Україну

Папа Римський під час недільної молитви закликав не забувати про Україну

Папа Римський Франциск під час недільної молитви з паломниками 14 січня закликав не забувати про Україну та про інші країни, які страждають від конфліктів, війн та катастроф.

Про це повідомило видання Vatican News.

"І не забуваймо про тих, хто страждає від жорстокості війни в багатьох частинах світу, особливо в Україні, Палестині та Ізраїлі. На початку року ми обмінювалися побажаннями миру, але зброя і далі вбиває і руйнує", - заявив понтифік.

Водночас Папа закликав тих, хто має вплив на ці конфлікти, замислилися над тим, що війна не є способом їх вирішення, оскільки "вона сіє смерть серед мирного населення, руйнує міста та інфраструктуру". За його словами, війна наразі є злочином проти людяності.

Крім того, Папа Франциск наголосив на важливості не забувати в молитвах про тих, хто постраждав від зсувів ґрунту в Колумбії. Напередодні вони спричинили численні жертви серед населення країни.

"Ми повинні виховувати в дусі миру. І бачимо, що ми, все людство, ще не маємо такого виховання, яке б зупинило кожну війну. Завжди молімося про цю благодать: виховувати в дусі миру", - додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск в різдвяному посланні “Urbi et Orbі” попросив миру для України, а також для інших країн, які страждають від конфліктів та війн. Він звернувся до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані. 

Головне