"Паніки нема": з Токмаку окупанти активно вивозять родини, органи "влади" та заклади освіти

У підконтрольній росіянам частині Запорізької області ворог ось уже декілька тижнів готується "до гарячої осені". Йдеться про населені пункти на Мелітопольському напрямку, розповів міський голова поки що окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Так, за його словами, з Токмаку, що в Пологівському районі області, першими були вивезені так звані місцеві органи "влади". Не забарились з евакуацією членів своїх родин і представники офіцерського складу армії. Нині триває процес вивезення в регіону навчальних закладів, серед яких середні школи, технікум та училище.

"Вчора ввечері оголосили, що сьогодні не працюватимуть "адміністративні установи" магазини, ринок. До чого б не готувалися, але ворогу точно недобре", - написав він.

Нагадаємо, минулого тижня мер Мелітополя розповідав, що окупанти явно не приживаються у прифронтових містах. За його словами, найбільше припікає у районі Токмака. Крім цього, російські офіцери вивозять сім’ї з Токмака і Молочанська. Він додав, до паніка у росіян розпочалась ще з кінця літа, "але останніми днями чогось особливо бояться напередодні 4-5 жовтня".

Водночас він наголосив, що на "жести доброї волі" від армії рф з окупованої частини Запорізької області чекати найближчим часом не варто. Окупаційне військо активно зводить нові оборонні рубежі, окопи, підземні бліндажі та облаштовують укріпрайони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава Міністерства закордонних справ Естонії Маргус Цахкна підтвердив, що переговори про вступ України в ЄС почнуться вже в грудні.

Головне