Памʼятник Леніну в Суджі пошкоджений, але стоїть на місці

Памʼятник Леніну в Суджі пошкоджений, але стоїть на місці

Памʼятник Володимиру Леніну в місті Суджа Курської області рф стоїть на місці, раніше у медіа з'явилася інформація, що обʼєкт знесли. Про це повідомляє ВВС Україна.

Ситуація з пам'ятником у прифронтовій зоні викликала резонанс. Джерело видання 17 серпня зафіксувало на відео, що монумент, хоч і пошкоджений внаслідок бойових дій, залишається на своєму місці.

Федір Веніславський, член комітету з нацбезпеки та оборони, прокоментував ситуацію:

"Ми цього точно не маємо допускати. Я думаю, після створення військової комендатури, комендант і його підлеглі будуть слідкувати за тим, щоб пам'ятники культури будь-які, як би вони нам подобалися чи не подобалися, не зносилися, ні порушувалися норми гуманітарного права. Це може бути розцінено як порушення норм Міжнародного гуманітарного права", — сказав нардеп.

Нагадаємо, у Мирнограді та Селидовому Донецької області було значно посилено час дії комендантської години. Про це повідомляє начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за добу російські окупанти двічі обстріляли Мирноград. Внаслідок обстрілів загинули двоє людей.

 

 

Головне