Палає і детонує: під російським Воронежем після атаки дронів горить склад БК (відео)

Палає і детонує: під російським Воронежем після атаки дронів горить склад БК (відео)

У Воронезькій області рф вночі прогримів потужний вибух на складі боєприпасів. Причиною виникнення пожежі на об'єкті в Острогозькому районі називають атаку невідомого безпілотника. 

Після інциденту губернатор області Олександр Гусєва оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації. За його словами, над районом "було збито" дрон, падіння якого спричинило пожежу.

Губернатор повідомив, що вогонь перекинувся на "вибухонебезпечні предмети", після чого розпочалася детонація. Попри це, російський чиновник утримався від конкретизації об'єктів, що зазнали вибухів. Водночас, російські телеграм-канали пишуть, що влучання прийшлось по складу БК..

За словами очільника Воронезької області, наразі проводиться евакуація мешканців одного з населених пунктів, назву якого не розголошують. Потім їх список розширився ще кількома. Для евакуйованих організовано тимчасові пункти розміщення. Гусєв наголосив, що серед цивільного населення постраждалих немає. 

Примітно, що Міноборони рф не надало жодної інформації про знищення безпілотників у Воронезькій області. Натомість, у своєму повідомленні відомство згадало про чотири українські БпЛА, нібито збиті над територіями Белгородської та Курської областей, по два над кожною.

Як відомо, два тижні тому в цьому ж Острогозькому районі вже сталася подібна ситуація. Тоді вибухи на складі боєприпасів тривали майже дві доби, що також призвело до евакуації місцевого населення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія вночі 1 вересня зазнала масштабної атаки безпілотників, яка охопила 15 регіонів країни. Невідомі дрони долетіли навіть до Московського НПЗ в Капотні. 

Головне