Пакистан вперше купив нафту у росії: вантаж вже на місці призначення

Пакистан вперше купив нафту у росії: вантаж вже на місці призначення

У пакистанський порт Карачі у неділю, 11 червня, прибула перша в історії партія нафти з росії. Розвантаження російського ресурсу має розпочатись 12 червня, повідомив прем'єр країни Шехбаз Шаріф.

"Я виконав ще одну зі своїх обіцянок нації. Радий повідомити, що перший вантаж російської сирої нафти зі знижкою прибув до Карачі і завтра розпочнеться вивантаження... Це перший в історії вантаж російської нафти до Пакистану і початок нових відносин між Пакистаном і російською федерацією", - розповів він у Twitter.

Також Шаріф назвав цей день для країни "знаменним". Він додав, що Пакистан рухається до "процвітання, економічного зростання та енергетичної безпеки".

Як відомо, про намір Ісламабаду купувати у країни-агресора енергоносій стало відомо у квітні 2023 року. Завдяки цьому рф отримала ще один ринок збуту для своєї нафти на додачу до Індії та Китаю після запровадження заборони на ресурс з рф Заходом. Тоді у Міністерстві нафти країни відмовилися розкривати, в якій валюті платитимуть рф за ресурс.

Нагадаємо, днями в російському Міненерго прозвітували, що експорт нафти з рф в Індію за підсумками минулого року зріс у 19 раз проти показника за 2021 рік. В цілому за 2022 рік експорт склав 41 млн тонн "чорного золота".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни завдали ракетного удару з ЗРК С-300 по Шевченковому Куп’янського району, що на Харківщині. Внаслідок ракетного удару поранений 33-річний чоловік. Також рф пошкодила об’єкт цивільної промисловості та житловий будинок.

Головне