"Пакунок малюка" стане більшим, - Мінсоцполітики

Склад "пакунка малюка" стане більшим у 2024 році. Він подорожчав майже на тисячу гривень - з 1 січня вартість зросла з 6816 до 7689 гривень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України. Як зазначається, вартість пакунка зросла на тіл зростання прожиткового мінімуму.

Склад бебі-боксу, одноразової натуральної допомоги від держави сім’ям, у яких народилася дитина, було переглянуто з урахуванням побажань батьків та думки експертів, розповіли в Мінсоцполітики. Кожні чотири роки його склад має переглядатися, тож напередодні Нового року було вирішено орієнтується, по-перше, на забезпечення належної якості товарів та на потреби більшості дітей у визначенні комплектації пакунка.

За словами заступниці міністра Уляни Токарєвої, у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу зросте до 7689 грн.

Наразі “пакунок малюка” став раціональніше укомплектованим, зокрема,

  • збільшено кількість або додано товарів, які мають попит: багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки);
  • збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання;
  • зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) тощо.

Після завершення державної реєстрації наказу, з ним можна буде ознайомитись на нашому сайті.

Бебі-бокси були запроваджені ще у 2018 році. Метою введення цієї програми є підтримка родин новонароджених дітей та допомога їм у забезпечення належного догляду за немовлям. З того моменту було видано близько 700 тис. "пакунків малюка".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Meta Platforms оголосила про своє рішення збільшити приховання контенту для підлітків на платформах Instagram і Facebook.

Головне