Падіння російського Мі-8 в Онезьке озеро: вертоліт з екіпажем пішов під лід

Падіння російського Мі-8 в Онезьке озеро: вертоліт з екіпажем пішов під лід

Гвинтокрил Мі-8, який належить МНС рф у неділю, 4 лютого, зазнав авіакатастрофи в російській Карелії. Вертоліт впав на поверхню Онезького озера після чого разом з екіпажем пішов під кригу. 

Як розповів губернатор Карелії Артур Парфенчиков, повітряне судно виконувало тренувальний політ маршрутом "аеропорт Пєскі" – "аеропорт Вітегра". 

"У призначений час гелікоптер до пункту призначення не прибув. На пошуки негайно направили угруповання карельських рятувальників", - зазначив він. 

На момент падіння Мі-8 на його борту перебувало троє осіб - співробітників МНС рф, жодного тіла поки що виявлено не було. Наразі на місці авіакатастрофи роботи ведуть більш як 140 рятувальників, понад 30 одиниць техніки та дайвери.

Уламки вертольота були виявлені на відстані 11 мерів від берега водойми на глибині близько 50 м. У найближчому майбутньому водолази візьмуться за пошук та вилучення тіл із озера.

У МНС рф уточнили, що загиблих шукатимуть спеціалісти з допуском до 60 метрів. Також до пошукової операції долучено телекерований апарат "Фалькон", який має спроможність опускатися на глибину до 300 метрів.

Відомо, що гелікоптером Мі-8 керував досвідчений екіпаж із тисячами годин нальоту.

Нагадаємо, раніше цього місяця російський військовий вертоліт Мі-8 розбився на околиці Бішкека, столиці Киргизстану. В результаті інциденту є постраждалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від початку російського повномасштабного вторгнення агресор втратив у війні в Україні вже 324 гвинтокрила та 332 літака.

Головне