Падіння Іл-76 під Бєлгородом: Лубінець відреагував на нові спекуляції ворога

Падіння Іл-76 під Бєлгородом: Лубінець відреагував на нові спекуляції ворога

У росії заявили про готовність передати Україні тіла полонених, які нібито загинули внаслідок аварії літака Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на цю заяву, висловивши переконання, що російська сторона знову намагається використати тему падіння літака для своїх цілей.

Про це він написав у Telegram

Лубінець підкреслив, що рф досі не надала офіційних списків, не підтвердила факт падіння літака і не забезпечила доступ міжнародним організаціям до місця трагедії.

"Наголошую, що позиція України незмінна: ми вимагаємо прозорого розслідування, доступу до місця падіння літака, а також із першого дня вимагали офіційних списків та репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження)", - наголосив він.

Лубінець також зауважив, що він робить усе можливе для повернення усіх українських громадян, дітей та військовополонених з росії та тимчасово окупованих територій, а також для репатріації тіл загиблих захисників.

Нагадаємо, на борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Також СБУ відкрила кримінальну справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на борту літака не було українських військовополонених.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Авдіївському напрямку за російськими штурмовиками йдуть "заградзагони".

Головне