Падає зв’язок під час вимкнень світла: Міненерго шукає рішення

Падає зв’язок під час вимкнень світла: Міненерго шукає рішення

В Міністерстві енергетики України визнають, що проблема з відсутністю зв'язку під час вимкнень світла все ще актуальна, й обіцяють вжити заходів для її вирішення.

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник під час телемарафону “Єдині новини”. 

Він зазначив, що питання резервного живлення веж зв'язку порушувалося ще рік тому, коли почалися обстріли енергетичної інфраструктури. Тоді ж телекомунікаційним компаніям було рекомендовано подбати про резервні джерела живлення.

“Однак, у певних регіонах ця проблема не зникла”, - констатував Колісник.

Він додав, що Міненерго буде співпрацювати з місцевою владою для того, щоб оперативно встановити додаткові резервні генератори на вежах зв'язку.

“Це важливе питання. Ми на сьогодні маємо деякі звернення, дуже швидко реагуємо та співпрацюємо з колегами, які напряму бачать, де і яка проблематика виникає”, - підкреслив Колісник.

Нагадаємо, що дефіцит в українській енергосистемі залишається значним, тому сьогодні планові відключення електроенергії можуть бути тривалими. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Зазначив, що відключення можуть тривати чотири години або більше, залежно від часу доби та рівня дефіциту. Якщо споживачі вкладатимуться в визначені ліміти, вдасться уникнути аварійних відключень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ісландія надасть Україні ще 667 тисяч євро на енергетику.

Головне