ОВА: На Харківщині дітей навчатимуть евакуюватися 

ОВА: На Харківщині дітей навчатимуть евакуюватися 

На Харківщині планують проводити тренування для вчителів та школярів під час офлайн-навчання. Дітей навчатимуть евакуюватися під час повітряних тривог. Про це повідомила прес-служба обласної військової адміністрації.

Рада оборони дозволила розпочати традиційне навчання. Але остаточне рішення приймають засновники закладів освіти. Учасники засідання докладно обговорили це питання, обмінялися думками. У підсумку було прийнято спільне рішення виходу на очне навчання.

У закладах освіти по всій області є 502 укриття. У Харкові найпростіших укриттів в дитсадках — 80 і в школах — 131. Їх буде перевіряти спільна комісія ДСНС та обладміністрації.

Батькам запропонують написати заяву щодо бажаного формату освіти. Ймовірно, процес буде змішаним: частина класу навчається офлайн, а решта — вдома онлайн. Або можливо, що офлайн проводитимуть тільки практичні заняття. Це мають вирішувати на місцях, враховуючи також думки батьків.

Громади мають приймати рішення, консультуватися з військовими на місцях, в залежності від безпекової ситуації в громаді, наближеності до кордону тощо.

Для дітей будуть проводити тренування, щоб відпрацювати процес переміщення в укриття до автоматизму. Там облаштовують класи, щоб діти могли продовжувати уроки. Такі приклади вже є, зокрема, у Харкові — в обласному ліцеї-інтернаті "Обдарованість" та у Пісочинській громаді.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Президент України Володимир Зеленський заявив про кількість жертв серед дітей від агресії рф на території нашої країни. Щонайменше 500 українських дітей потрапили у цей список.

Головне