Освітні інспектори провели понад 1300 занять з безпеки у вересні, – Нацполіція

Освітні інспектори провели понад 1300 занять з безпеки у вересні, – Нацполіція

За перший місяць навчального року 2024/25 освітні інспектори Національної поліції провели більш як 1300 занять з безпеки для учнів та вчителів. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомила начальниця Управління організації Служби освітньої безпеки Нацполіції Наталія Ситник.

Працівники поліції організували заняття з відпрацювання алгоритму дій у випадку надзвичайних ситуацій, повітряних тривог та ракетної небезпеки .

Окрім координації пропускного режиму та патрулювання територій навчальних закладів, інспектори провели понад 13 000 інтерактивних занять зі здобувачами освіти з безпекових питань. Зокрема, приділили увагу правилам дорожнього руху, поговорили про кібербезпеку та надали поради із запобігання булінгу між учнями, додали у Нацполіції.

За словами Ситник, за перший місяць навчального року із батьківською спільнотою провели понад 1500 зустрічей.

Нагадаємо, інспектори Служби освітньої безпеки розпочали свою роботу в освітніх закладах країни з початку нового навчального року. Їх мета - забезпечити захист здобувачів освіти. До обов'язків інспектора входить профілактика НС, організація пропускного режиму, взаємодія з усіма учасниками освітнього процесу, комунікація з екстреними службами, реагування на правопорушення, а за потребою виклик поліції. За інформацією пресслужби Кабміну, до кінця 2024 року інспектори працюватимуть у 2000 навчальних закладів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, лише 40% українських дітей за кордоном мають доступ до української освіти.

Головне