Остін підтвердив присутність військових КНДР у росії

Остін підтвердив присутність військових КНДР у росії

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що у Пентагона є докази перебування північнокорейських військ у росії. 

Про це повідомляє Reuters.

Під час пресконференції у Римі Остін підтвердив наявність північнокорейських військ на території росії. Хоча поки не відомо, яку саме роль вони виконують, але якщо війська КНДР приєднаються до російських збройних сил у війні проти України, це буде “дуже, дуже серйозно”, підкреслив міністр.

Президент Володимир Зеленський підтвердив наявність даних розвідки про підготовку двох підрозділів чисельністю до 12 тисяч північнокорейських військовослужбовців, які можуть долучитися до бойових дій в Україні.

Також Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила про відправку 1500 військових спецпризначенців КНДР на Далекий Схід росії для акліматизації та тренувань на місцевих військових базах. Ці підрозділи, ймовірно, будуть залучені до бойових дій в Україні. 

“Це вказує на те, що він (Путін, - ред.) може мати ще більше проблем, ніж більшість людей уявляють”, - заявив Остін.

Також відомо, що з серпня минулого року Північна Корея постачала росії артилерійські снаряди, балістичні ракети та протитанкові ракети в понад 13000 контейнерів.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Північна Корея передала росії ракети та військовослужбовців для участі у війні проти України, очікуючи технології для розробки тактичної ядерної зброї.

Як писав “Ми-Україна” раніше, проєкт “Хочу жить” закликав бійців КНДР зробити правильний вибір та здатися в полон в Україні.

Головне