Оснащений турбогвинтовим двигуном та 13 бомбами: Іран показав флагманський дрон Gaza

Оснащений турбогвинтовим двигуном та 13 бомбами: Іран показав флагманський дрон Gaza

Іран презентував новітню модель нового флагманського продукту національної оборонної промисловості – безпілотник Gaza. Новинку показали на виставці Qatar Expo в Катарі, пише WSJ.

Розробники запевнили, що безпілотник обладнаний турбогвинтовим двигуном та здатен нести на собі 13 бомб. Дальність польоту, як заявляється, становить 2000 км.

Іранський БпЛА Gaza: характеристики

  • дальність - 2 000 км;
  • висота польоту - 10,6 км;
  • розмах крил - 20,7 м,
  • має супутниковий зв'язок.

 

З якою швидкість летить новий дрон розробники не вказали, так само не зазначили і його вантажопідйомність та вартість.

Із заявленими технічними характеристиками безпілотник, ймовірно, здатен долетіти з Ірану до Ізраїлю, маючи на собі 13 високоточних бомб. Для порівняння, звичайний Shahed-129 оснащений чотирма одиницями озброєння. 

Автори WSJ зауважили, що після того, як добіг кінця термін дії обмежень ООН на експорт ракет і безпілотників Ірану "Тегеран все частіше продає свої військові товари на міжнародному ринку, що викликає занепокоєння серед США та їхніх союзників".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні G7 офіційно попередила Іран про наслідки, якщо той наважиться передати росії балістичне озброєння для ведення бойових дій в Україні. Група семи не вказала, чи Москва вже отримувала ракети такого типу типу від Тегерану, чи тільки вивчає таку можливість, тоді як Reuters заявляє, що має дані щодо здійснення передачі росії значної кількості балістичних ракети класу "земля-земля".

Головне