OSINT-аналітики підрахували число вертольотів Ка-52, які залишились у рф для атак по Україні

OSINT-аналітики підрахували число вертольотів Ка-52, які залишились у рф для атак по Україні

OSINT-аналітик Tatarigami дійшов висновку, що в розпорядженні рф сії в Україні лишилося 25 одиниць бойових вертольотів Ка-52.

Як говорить сам дослідник, підрахунок ґрунтується на супутникових світлинах ворожих аеродромів базування "Алігаторів".

Результати дослідження показують, що на летовищах, які лежать неподалік проведення так званої "СВО", росіяни мають 25 робочих бойових гвинтокрилів вказаного типу

Також на знімках, зроблених з супутника можна побачити, що деякі Ка-52 були виведені з ладу або пошкоджені. При цьому ці вертольоти разом з гелікоптерами Мі-28 несуть значну загрозу для Сил оборони.

Як відомо, в цілому на понад півтора роки введення повномасштабної війни проти України російське окупаційне військо позбулося вже 324 гелікоптерів. Окрім того, втрати в живій силі ворога станом на ранок 18 листопада обраховувалися у 316 760 осіб.

Нагадаємо, 14 листопада ввечері представник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун розповів, що російський штурмовик Су-25 наші захисники збили під Авдіївкою. Від 10 жовтня, коли противник став активно наступати на Авдіївському напрямку, Сили оборони "приземлили" в цілому вже вісім бойових літаків агресора.

Як писав "Ми-Україна" раніше, воїни Сил оборони України не припиняють наступальних дій на поки що підконтрольному ворогу лівому берегу Херсонської області. Серед останніх досягнень - перетворення на брухт російської важкої вогнеметної системи залпового вогню калібру 220-мм "Сонцепьок".

Головне