Ошукали людей на 5,5 млн грн: Україна екстрадувала в Чехію шістьох іноземців

Ошукали людей на 5,5 млн грн: Україна екстрадувала в Чехію шістьох іноземців

Україна екстрадувала до Чехії шістьох іноземців, які стояли за створенням та функціонуванням великого міжнародного колл-центру в Одесі. Мета їх екстрадиції полягає в тому, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності в Чехії.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, починаючи з вересня 2022 року, ця група, що складалася з українців та іноземців, дзвонила громадянам Чехії, видаючи себе за технічну підтримку Чеського народного банку. Вони переконували людей, щоб ті "захистили" свої уразливі облікові записи, переказуючи гроші на заздалегідь підготовлені банківські рахунки шахраїв.

Внаслідок цього шахраї пограбували людей на суму понад 5,5 млн гривень, а в Чехії зафіксовано випадки шахрайства на понад 20 млн чеських крон.

Правоохоронні органи України та Чехії розпочали кримінальне провадження. Також зараз розглядається питання екстрадиції ще однієї особи.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала ще одного учасника агентурної групи ФСБ, яка діяла на території різних регіонів України. Зловмисники коригували ракетні удари по житлових кварталах Києва та Одеси, а також по об'єктах Житомирської та Полтавської областей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з Сумщини вже евакуйовано понад 12,5 тисяч людей, з них близько 2 000 - діти. Евакуація з Білопілля, яке зазнало значних обстрілів, є рекомендованою, але не примусовою. 

Головне