Ошукали громадян ЄС на майже 56 млн гривень: припинено діяльність мережі колцентрів

Ошукали громадян ЄС на майже 56 млн гривень: припинено діяльність мережі колцентрів

Українські та чеські правоохоронці за підтримки Євроюсту провели успішну міжнародну операцію з викриття масштабної шахрайської схеми. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Злочинна мережа колцентрів, організована в Україні, ошукала громадян Євросоюзу на суму близько 56 мільйонів гривень.

Організатором схеми виступив громадянин України, який у 2023 році створив мережу колцентрів, залучивши до неї жителів кількох регіонів країни та іноземців зі знанням чеської та інших мов.

Шахраї, видаючи себе за працівників банків, переконували жертв перевести кошти на "безпечні рахунки" або придбати криптовалюту, використовуючи технологію підміни телефонних номерів для маскування під банківську підтримку.

Наразі задокументовано факти шахрайства щодо понад 100 громадян Чехії на загальну суму більше 30 мільйонів чеських крон. У ході спецоперації затримано трьох іноземних громадян, яких розшукував Інтерпол.

Під час обшуків у Кіровоградській, Дніпропетровській та Київській областях вилучено техніку, банківські картки та готівку на суму понад 68 тисяч доларів США, а також євро і гривні.

Затриманих іноземців, причетних до злочинів на території України, вже екстрадовано до Чеської Республіки. Слідство триває, вирішується питання про повідомлення про підозру всім учасникам злочинної організації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, пожежа у приватному будинку спалахнула після атаки російських окупантів на Київщину вночі 30 вересня. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Головне