Організатора "п’яних вечірок" Андрія Ярину випустили із СІЗО під заставу

Організатора

Організатор "п’яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення застави в 272 500 гривень.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передає "Суспільне".

Прокурор наполягав на продовженні тримання під вартою без можливості внесення застави. Голосіївський районний суд частково задовольнив клопотання прокуратури.

"Суд продовжив тримання під вартою, але встановив заставу у розмірі 272 500 гривень. Обвинувачений вніс цю суму, тому його звільнено з-під варти", - йдеться у дописі.

Крім того, обвинуваченого зобов'язали носити електронний пристрій контролю, не покидати без дозволу суду місця проживання та утримуватися від спілкування.

Нагадаємо, у 2023 році в мережі почала ширитися інформація про групу молодиків, які влаштовують вечірки та запрошують на них дівчат, яким пропонують алкоголь та “Ксанакс”. Після таких вечірок молодики публікували відео з дівчатами, які знаходилися у несвідомому стані, деякі з них містили кадри зґвалтувань.

Блогера з Івано-Франківська Андрія Ярину, який організовував такі вечірки у Києві і стрімив знімки оголених дівчат, взяли під варту в початковій частині лютого 2023 року. Він підозрюється у вчиненні злочинів, визначених статтею 153, частиною 3, та статтею 301, частиною 3, Кримінального кодексу України (Сексуальне насильство; Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних матеріалів). 28 березня 2023 року двох фігурантів справи звільнили під заставу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді застави на суму 12 мільйонів гривень до народного депутата, якого підозрюють у незаконному збагаченні на суму понад 11 мільйонів гривень.

Головне