Організував схему незаконного збагачення і допомагав криміналітету: ще одному військкому оголосили підозру

Організував схему незаконного збагачення і допомагав криміналітету: ще одному військкому оголосили підозру

Державне бюро розслідувань затримало військового комісара, який підвищив військові виплати для наближених до нього осіб та допомагав злочинцям переховуватися від суду. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"Працівники ДБР затримали колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який організував підвищені військові виплати для наближених осіб та допомагав представникам місцевого злочинного угрупування ухилятися від відповідальності. Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, перебуваючи на посаді Запорізького ОТЦК та СП з липня по грудень 2022 року чоловік незаконно направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Однак ці люди перебували у зоні бойових дій за вільним графіком. Більше того, вони не брали участі у боях.

"Воєнком оформив документи щодо отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки яким їм безпідставно нарахували додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тис. гривень. Більш того, один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тис. грн грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях", - йдеться у повідомленні.

Крім того, військком влаштовував на роботу у ТЦК представників криміналітету. Таким чином він допоміг їм ухилитися від відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів.

Співробітники ДБР провели обшуки за місцями роботи та проживання керівника військкомата у Запоріжжі та у місті Мирноград Донецької області. Вони виявили докази його протиправної діяльності. Чоловіка затримали і оголосили йому підозру у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Закарпатті начальник одного з підрозділів районного військкомату змушував військовослужбовців будувати йому будинок.

Головне